Videoconsult voor patiënten: een consult via computer, tablet of smartphone

De huisartsen en de  praktijkondersteuners bieden naast een fysieke afspraak op de praktijk ook een ‘videoconsult’ . Een videoconsult is een consult waarbij u elkaar via een beeldscherm ziet en hoort. U hoeft voor dit consult niet naar de praktijk te komen.

Waarom een videoconsult?
Een videoconsult is hetzelfde als een normale afspraak, alleen hoeft u voor deze afspraak niet naar de praktijk te komen. U kunt dus vanuit uw huis of werk uw zorgverlener raadplegen.

Wat heeft u nodig voor een videoconsult?
Voor een videoconsult heeft u een computer, tablet of smartphone nodig met geluid en een camera. En u heeft ook een internetverbinding nodig.

Verder is het handig als u uw medicatielijst bij de hand heeft. Het is mogelijk tijdens het consult afbeeldingen met elkaar te delen. Mocht u iets willen laten zien, dan is het vaak handig om vooraf alvast een scherpe foto te maken.

Hoe werkt het videoconsult?
Voor een videoconsult belt u met de assistente en vraagt u een videoconsult aan. Via e-mail of sms ontvangt u van de huisarts of praktijk ondersteuner een bericht met daarin een link.

10 minuten voordat u uw afspraak heeft, klikt u op de link en logt u in om de instellingen van het geluid en het beeld te testen en om te zorgen voor een goede belichting. Nu kunt u wachten totdat uw huisarst of praktijkondersteuner bij u komt via het scherm.

Net als in de praktijk kan het zijn dat er een spoedgeval tussendoor komt of een ander consult uitloopt. Blijf wachten tot u vanuit de digitale wachtkamer wordt binnengelaten.

Uw privacy is belangrijk
Uiteraard is uw privacy heel belangrijk. Een videoconsult maakt gebruik van de beveiligde internetverbinding van uw zorgverlener. Uw gesprek wordt niet opgenomen. Uw zorgverlener zit in een gesloten ruimte zodat niemand kan meeluisteren. De zorgverlener maakt zoals gebruikelijk aantekeningen in uw dossier.

U kunt zelf ook wat doen aan uw eigen privacy. Zorg dat u ook in een gesloten ruimte zit zodat er niemand kan meeluisteren. Maak geen gebruik van een openbare internetverbinding.

Wat moet u doen als het inloggen niet lukt?
Bij vragen of problemen kunt u contact opnemen met de huisartsenpraktijk. ( Tel: 020-6823867)